ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΑΓΡΙΕΛΑΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΟΛΒΗ

Επικοινωνία

volvi estate wild olive oil 250ml new whitebg
[ ΤΟ ΛΑΔΙ ]

ΑΓΡΙΕΛΑΙΟ VOLVI ESTATE

Το αγριέλαιο αποτελεί σύμμαχο της ανθρώπινης υγείας και αυτό το γνώριζαν και οι αρχαίοι Έλληνες, οι οποίοι είχαν θεοποιήσει την αγριελιά λόγω της ευεργετικής δύναμης του προϊόντος της. Η δράση της επιβεβαιώνεται με σύγχρονες ερευνητικές μεθόδους, καθώς κορυφαίοι επιστήμονες ανά τον κόσμο κατατάσσουν το αγριέλαιο στις πέντε πιο ευεργετικές τροφές (superfoods).

Η πολυτιμότητα του αγριελαίου οφείλεται στην υψηλή του περιεκτικότητα στις ευεργετικές ουσίες που ονομάζονται φαινόλες (ελαιοκανθάλη, ελαιοκαλσίνη, άγλυκο της ελευρωπαΐνης). Είναι ουσίες με ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις, που προστατεύουν τον οργανισμό και συμβάλλουν την προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος. Μελέτες που εκπονούνται αποδεικνύουν ότι οι ουσίες αυτές μπορούν να αποτελέσουν μία πρώτη ύλη για την παρασκευή φαρμάκων στο μέλλον, κάποιες άλλες ερευνούν τα οφέλη του αγριελαίου στην πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ, και πιθανή συμβολή τους στη μάχη κατά διαφόρων ειδών καρκίνου.

Σε αντίθεση με το κοινό λάδι, το αγριέλαιο περιέχει πολλαπλάσια περιεκτικότητα σε φαινόλες, γι’ αυτό και το VolviEstate θεωρείται τρόφιμο με ισχυρισμό υγείας στη συσκευασία του, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως συμπλήρωμα διατροφής. Επίσης, κατατάσσεται στις υψηλότερες θέσεις του ανεξαρτήτου καταλόγου έξτρα παρθένων ελαιολάδωνaristoleo με υψηλές φαινόλες, που βασίζεται στο τεστ των διδακτόρων του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Προκόπη Μαγιάτη (αναπλ. καθηγητής) και Ελένης Μέλλιου (Ε.ΔΙ.Π.).

Οι τιμές των φαινολών του βιολογικού αγριελαίου Volvi Estate είναι πολλαπλάσιες από τις μέσες των έξτρα παρθένων ελαιολάδων, κατατάσσοντας το στα λάδια που προστατεύουν από την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος, σύμφωνα με τον κανονισμό 432/2012 της ΕΕ.

Λόγω αυτής της πυκνότητας, μια κουταλιά κάθε πρωί ισούται με την μέγιστη ωφέλεια στην υγεία.

badges
[ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ]

ΦΥΛΛΑ ΑΓΡΙΕΛΙΑΣ

Τα φύλλα αγριελιάς έχουν τις ίδιες φαινόλες με το αγριέλαιο, με επιπλέον την ελευρωπαΐνη. Σύμφωνα με μετρήσεις του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τα φύλλα αγριελιών του κτήματος Βόλβη έχουν την μεγαλύτερη περιεκτικότητα ελευρωπαΐνης παγκοσμίως.

Τα φύλλα αγριελιάς καταναλώνονται ως αφέψημα, το οποίο είναι φυσικό διουρητικό και συστήνεται για την προαγωγή της λειτουργίας της καρδιάς και των αγγείων. Ένα φλιτζάνι καθημερινά συμβάλει στην καταπολέμηση της αρτηριακής πίεσης και προλαμβάνει τα λεμφοιδήματα.

volvi estate olive olive leaves new